maandag 26 september 2011

Sawadiga

Hallo iedereen!

Hier weer een nieuwe blog van de afgelopen week..

Dinsdag 20 september
Vaandaag vrij gehad van school. Er was geen stroom en water op de school dus hebben ze besloten iedereen vrij te geven =D. Heerlijk uitgeslapen dus.. Rond de middag kwam Tina langs om het rooster voor de komende tijd met ons te bespreken. Ik loop nu stage op de maandag, dinsdag en woensdag. Anne Marije loopt nu stage op de dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag zijn we dan allebei vrij.
Na het gesprek zijn we met Tina, Tracey en Mandy naar de markt in Chiang Rai geweest. Allemaal kleine steegjes waar het super erg stonk. Je zag levende vissen en allemaal kruiden en groentes. Daarna op zoek gegaan om wat te eten, en wat komen we tegen: een Nederlands restaurant! The Old Dutch. Heerlijk gegeten daar, daar zullen we wel vaker komen:p

Woensdag 21 septemeber
Op de dinsdag en woensdag lopen Anne Marije en ik dus allebei stage. Op die dagen gaat een van ons in de klas helpen en de andere gaat ergens anders op de school helpen. Ik heb die dag in de klas geholpen. Aan het eind van de middag hadden de kinderen zwemles op een school in de buurt. We gingen er met taxi's naartoe, super leuk!

Donderdag 22 septemeber
Vandaag heb ik alleen stage gelopen. Vanaf volgende week gaat de nieuwe regeling in. Best appart om nu alleen te zijn, maar het ging goed! Ook wel fijn omdat je alleen meer te doen hebt in de klas. 's Avonds maar weer een poging gedaan om te koken, die weer mislukte.. We hadden aardappels gekocht met diepvriesgroenten. Wij hadden de aardappels geschild en wouden ze toen bakken. Alleen ze bleven maar hard. Bedachten we ons toen dat je de aardappels ook eerst moet koken. Weer een maaltijd in de prullenbak. Maar weer oud en vertrouwd tosti gegeten.

Vrijdag 23 september
Vandaag was ik alleen thuis.. Wel raar om alleen thuis te zijn, maar ook wel lekker rustig, even een momentje voor mezelf. Wat dingen voor school gedaan en voor de rest lekker niks.

Zaterdag 24 september
Vroeg eruit want er stond een lange dag voor de boeg. We zouden gaan kijken bij een internaat waar we misschien op de vrijdagavond en zaterdag stage kunnen lopen.Om half 10 kwam Esther ons ophalen. Esther is een Nerderlandse vrouw die is getrouwd met een Amerikaan, Chris. Samen hebben ze 2 kinderen die hier in Thailand zijn geboren. We hebben bij hun wat gedronken en zijn toen naar het internaat gegaan. Daar kregen we een rondleiding. Er wonen op het internaat nu 99 kinderen tussen de 6 en 17 jaar. We gingen een kijkje nemen op de slaapzalen, en we stonden daar echt vol verbazing.. Allemaal rijen stapelbedden met een dun matrasje van 5 centimeter waar ze op slapen. Ze hebben bijna geen speelgoed, ze speelden daar met keien die van buiten af kwamen. Iedereen doet zijn eigen was en moet zelf srijken. Er zijn geen douches, alleen een grote waterbak waar ze met kommen zichzelf nat maken(Foto's komen nog). Met de lunch zijn we aan iedereen voorgesteld waarna we weer naar Eshters huis gingen. Het internaat is de hele maand oktober dicht, en daarna gaan we kijken of we ook daar stage kunnen lopen. Daarna zijn we in Chiang Rai gedropt met een routebeschrijving om de stad te verkennen. Onderweg kwamen we nog langs de Old Dutch, waar we even lekker een kroketje hebben gegeten:) Toen gingen we met de 'song-taew' naar Central Plaza, een groot overdekt winkelcentrum. Wij hebben daar even wat boodschappen gedaan waarna Esther ons weer zou ophalen. Eindelijk hebben we een goede winkel gevonden waar een een beetje normale boodschappen hebben gedaan. Esther en Tatjana hebben ons toen met scooters opgehaald, echt super leuk! Tatjana is een ander Nederlandse vrouw. Zij woont hier nu 4 jaar samen met haar man Peter en 3 kinderen.
Die avond hebben we gezellig met die 2 Nederlandse gezinnen bij Tatjana thuis gegeten. Echt een super leuke avond gehad!

Zondag 15 september
Vandaag hebben we eigenlijk helemaal niks gedaan. 2 keer in de maand hebben ze hier internationale kerk. Maar deze week was dat niet dus volgende week gaan we daar eens kijken. En de andere weken gaan we dan naar de huisgemeente toe, waar ik de eerste zondag al van verteld heb.

Maandag 26 september
Vandaag ben ik weer alleen naar stage geweest. Heb geholpen in de klas en Jin Ho engels geleerd. Het laatste uur hadden de kinderen muziek. Er was een man met hele oude muziekinstrumenten, 80/90 jaar oud. Wij mochten proberen erop de spelen, heel erg leuk, maar wel lastig ;). Na schooltijd zijn we even op de fiets naar de markt geweest. Jaja, we hebben hier nu ook fietsen! We hebben er wel veel bekijks mee. Westerlingen worden zowiezo al aangekeken, maar als ze dan ook nog fietsen...
Verder een lekker rustig avondje, en morgen weer vroeg stage lopen.

Hier nog een foto van onze kamer nu..





Veel liefs!!

1 opmerking: