vrijdag 9 september 2011

Aangekomen in thailand!

Hallo allemaal,

Hier was ik dan weer, vanuit Thailand dit keer :) Ik zal jullie vertellen van de afgelopen dagen.

Dinsdag 6 september
De grote dag was aangebroken! Dinsdagmiddag rond half 4 hadden we afgesproken met Anne Marije op de carpool in 't Harde om samen naar Schiphol te rijden. Bij mij gingen mee mijn ouders, mijn broers en zusje, Alwin en zijn moeder en mijn opa en oma. Daar aangekomen zijn we meteen wezen inchecken. We zaten allebei onder de maximum kilo's, en verder ook geen problemen gelukkig! Na anderhalf uur te hebben gewacht en wat gegeten, was het zover......
Afscheid nemen van iedereen (het was heel lastig, maar we wisten allebei waarvoor we het doen) en door de douane. Onze tassen werden uitgepakt want er was iets niet goed zeiden ze. Na alles te hebben gecheckt mochten we de spullen weer inpakken en was en niks aan de hand. Nog een laatste keer zwaaien en toen waren we echt weg. Bij de gate aangekomen hebben we nog een half uur moeten wachten waarna we eindelijk het vliegtuig in konden. Voor mij was het de eerste keer vliegen maar het is me super meegevallen gelukkig. In Frankfurt aangekomen hebben we opnieuw de gate opgezocht en gewacht tot we konden vliegen. Dit keer zouden we 10 uur moeten vliegen tot Bangkok, het zou een lange zit worden. Gelukkig zijn we er goed doorgekomen met slapen en puzzels enz. maken. Ook hadden we schermpjes in de stoelen zitten waar we films konden kijken en we konden zien waar we waren en hoelang het nog zou duren voor we gingen landen, ideaal.
Op Bangkok aangekomen moesten we nieuwe tickets gaan halen. Na een paar keer vragen hadden we ze binnen en moesten we wachten op de volgende vlucht naar Chiang Rai. We wouden geld gaan pinnen voor wat eten e.d. maar dat ging nog niet zo makkelijk. Op onze pinpas staat meastro en daarmee kan je in Thailand dus bijna nergens betalen. Gelukkig hadden we nog wat euro's op zak die we hebben ingewisseld voor Thaise bath. We zijn door de douane gelopen waarna we weer moesten wachten tot we konden vertrekken. Tegen de tijd dat ons vliegtuig zou vertrekken was de lucht zwart en was er regen en onweer. Dit word een vertraging dachten we, maar het viel nog mee en we vertokken op tijd. Aangekomen in Chiang Rai, iets over half 8, moesten we even op onze koffers wachten, altijd spannend, maar ze waren er! En daar stond Tina(onze begeider hier) en Tanja(een andere Nederlandse vrouw die hier werkt) en Mandy(onze huisgenoot uit Amerika). Ze hadden hele mooie kettings gemaakt van bloemen die we omkregen.

Buiten aangekomen was het snikheet! Dat hadden we even niet verwacht en het is nu nog steeds wennen. Bij ons huisje aangekomen stond onze andere huisgenoot op ons te wachten(Stacey uit Hongkong). We hebben de huisjes even bekeken en het zag er goed uit. We hebben wat spullen uitgepakt en zijn toen snel gaan slapen want de volgende dag moester we al meteen om kwart over 7 naar de school toe..

Donderdag 8 september
Na een goede nachtrust ging om 6 uur de wekker af. Na lekker te hebben gedoucht stapten we om kwart over 7 al in de auto naar de school. Daar aangekomen waren de mensen super aardig en blij dat we er waren. De leeraren en de studenten komen overal vandaan: Thailand, Amerika, Korea...
We lopen mee in de jongste groep, de kinderen zijn ongeveer 6 a 7 jaar. Na een ochtendje te hebben gekeken besloten we naar huis te gaan. We hadden immers onze koffers nog niet uitgepakt en we waren erg vermoeid van de reis, de warmte en alle indrukken.

Thuis aangekomen hebben we wat boodschappen gedaan en hebben we uitegepakt. We hebben besloten om de eerste tijd samen op een kamer te gaan zodat we een beetje kunnen wennen.

Vrijdag 9 september
Vandaag gingen we alweer vroeg richting stage. We hebben een hele dag mee gelopen en het was best vermoeidend. Er zitten 10 kinderen in onze klas, en er zijn nu vier leraressen. Een beetje over de top dus de komende weken gaan we kijken wat de beste plaats is voor ons. Na stagetijd zijn we met onze huisgenoten naar 2 grote shoppingmals gegaan waar we de rest van onze spulletjes hebben gekocht.
We hebben nu weekend en er staat niks op het programma, dus we gaan eens lekker bijkomen van alles!

Leuke en grappige weetjes:

- De wc hier kan je niet doorspoelen. Het wc papier moet je in een prullebak gooien waarna je emmers  water in de wcpot gooit om het door te spoelen.
- We hebben een grote kast op onze kamer staan en wij dachten dat het leuk was om een filmpje te maken waarbij we uit de kast komen. Alleen waren de stangen waar ik op wou zitten niet zo sterk waardoor ik erdoor heen zakte.
- We zijn uit eten geweest voor nog minder dan 1 euro!!
- Er is hier weinig ongedierte, behalve muggen en salamanders. De salamanders komen door de schotten van het dak heen. We hebben geprobeerd de gaten te dichten met tapen(wat ook niet helemaal goed ging want de tafel waar ik op stond begon hevig te kraken). En het heeft niet geholpen want ze lopen er nog steeds.
- Het is hier 5 uur later dan in Nederland.

Nou, dit is wat we de eerste paar dagen hebben gedaan. Meer foto's volgen nog ;) Laat gerust een reactie achter en tot de volgende keer!

Groetjes Lisa!

6 opmerkingen:

  1. Hoi
    leuk,ook leuke foto's.
    nu nog even wat oppimpen.

    xx mams

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou ik zal ook een poging doen maar ik heb haar 2 keer gesproken via de skyp en ze heeft ons de kamer ook laten zien

    gr opa en oma v d w

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Lisa,

    Even weer een nieuwe poging wagen,hopelijk komt het bericht nu eindelijk aan.
    Leuk om jou reisverslag te lezen.
    Ik ga je volgen, en zie al uit naar je volgend verhaaltje.

    Groetjes, Dineke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk verhaaltje! Vooral de weetjes zijn erg leuk.
    We moeten ook ff Skypen binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Lisa! Wat een bijzondere wereld daar! Leuk om te lezen hoe je het hebt. Succes met je stage en hartelijke groeten van Gerard, Sien, Marlies, Laurens-Jan en Miriam Kunst uit........ 't Harde!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Lisa,

    Wat een belevenissen.

    Zo leer je het land wel heel goed kennen.

    En dan die tucan's dat is weer eens wat anders dan spinnen.

    Groetjes, Dineke

    Ik blijf je volgen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen