dinsdag 25 oktober 2011

The new school!

Lieve allemaal,

Hier weer een verslagje van afgelopen week. Wel een dag later dan gepland, maar het is er gisteren niet meer van gekomen..

Dinsdag 18 okotber
Vandaag weer naar stage geweest. Anne Marije heeft de hele dag op de nieuwe school geholpen. Ik heb les gegeven en op de oude school geholpen met inpakken.

Woensdag 19 oktober
Weer een dagje stage gehad.Vandaag was het crazy hair day op school. Leerlingen en leraren mochten dus met gek haar op school komen. Heb veel leuke kapsels gezien.
 Deze ochtend ben ik naar de nieuwe school gegaan om te helpen met uitpakken. Wat een mooi gebouw zeg! Alleen is het nog lang niet af, dus de komende weken zitten we nog tussen de troep.

Donderdag 20 oktober
Vandaag was weer mijn vrije dagje. Heerlijk uitgerust, en 's middags zijn we nog even op de fiets naar de markt gegaan voor wat boodschappen.

Vrijdag 21 oktober
Weer lekker een dagje vrij. Eerst uitgeslapen en toen weer op de fiets naar de markt. Even lekker gewinkeld :)

Zaterdag 22 okotber
Vandaag weer op tijd eruit. We zouden die ochtend naar Ban Pak Ping(weet niet of ik het goed schrijf, maar zo spreek je het uit;p) gaan. Dat is het tehuis waar meiden zitten die seksueel misbruikt zijn. Deze hele week is er een Nederlands team, Art For All, met deze meiden aan de slag geweest. Ze hebben gekutseld, gelachen, spelletjes gedaan, en vooral heel veel plezier gehad! Vandaag zouden ze alles laten zien wat ze die week hebben gedaan. Bij aankomst kregen we meteen een ballon in onze handen gedrukt, waarvan we een olifant moesten maken. Best lastig nog. Daarna hadden ze mensen van Art For All samen met wat kinderen een toneelstukje over het verhaal van Jozef. Toen hadden we een show van een clown. Er waren nog wat dingen die mislukte, maar het was super grappig! Toen deden de meiden een modeshow met kleren en sieraden die ze in de loop van de week hadden gemaakt. Veel foto's gemaakt, alleen mogen de kinderen niet met hun hoofd op internet worden geplaatst, omdat sommige meiden nog worden gezocht door de mensen waar ze voor werkten. Het was een super leuke ochtend, met gemengde gevoelens. De meiden zijn allemaal zo aardig en vrolijk, maar als je aan hun verleden denkt....
Toen zijn we met Mandy naar de Big C geweest om boodschappen en spullen voor de kamer te halen. Wij hebben gisteren besloten om apart te gaan slapen. We vinden het toch fijn om een eigen plek te hebben. Eerst nog even wat gegeten en toen gingen we op pad. Na een uurtje of 3 bij de Big C te zijn geweest, alle spullen in een song taew en terug naar huis. Thuis aangekomen meteen aan de slag geweest met onze kamers.  Anne Marije zou naar huisje nummer 1 gaan. Alles schoongemaakt en de spullen erheen gebracht. De rest van de avond zijn we lekker bezig geweest in onze kamers.










Zondag 23 oktober
Vannochtend naar de huisgemeente geweest. Het was bij ons buren dus mooi dichtbij. 's Middags en 's avonds lekker rustig aan gedaan en verder bezig geweest in onze huisjes.

Maandag 24 oktober
Het begin van een drukke week, de school gaat verhuizen! Eerst een paar uur op de oude school geholpen met inpakken. Daarna naar de nieuwe school om alles weer uit te pakken. Verder de hele middag op de nieuwe school bezig geweest. 's Avonds hebben we lekker uitgerust van de zware dag.

Dinsdag 25 oktober
Eerst even naar de oude school geweest, maar daar was weinig meer te doen, dus maar weer naar de nieuwe school. Weer een ochtend geholpen met uitpakken. Omdat de school nog niet af is konden we 's middags weinig doen en mochten we naar huis. Een drukke bedoeling allemaal, maar er zijn gelukkig veel mensen die een handje helpen! We werden afgezet bij het postkantoor, omdat we nog wat brieven wouden posten. Een poosje gewacht, want het was er druk. Eindelijk alles geregeld, en daar sta je dan buiten. Met je handen vol spullen, en hoe kom je thuis? Gelukkig kwam er al snel een song taew aan die ons mee wou nemen naar de markt. Even wat boodschappen gehaald, maar ja, we waren nu nog niet bij ons huisje. Alvast een stukje gelopen, maar nog kwam er geen song taew aan. Nu waren we in een van de straatjes waar geen song taew meer komt. De eerste auto die langskwam hebben we onze hand opgestoken. En ja hoor, ze stopten. Wat een geluk en ze spraken nog engels ook nog! Zij hebben ons naar huis gebracht, wat waren we blij. 's Avonds weer lekker uitgerust, en we zullen zien wat de dag ons morgen brengt..

Nog een leuk weetje:
- Wat doe je als je in de supermarkt staat en je moet nodig naar het toilet? Je laat je karretje staan en gaat naar het toilet. Ondertussen ook nog even een sigaretje roken, en dan heel leuk de winkel weer inlopen, waar je karretje nog gewoon op dezelfde plek staat. Hier in Thailand kan het allemaal:)

De nieuwe school. Het hoofdgebouw is bijna af, en ze zijn nog druk bezig met het bijgebouw.




Tot volgende week!

Groetjes Lisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten