maandag 17 oktober 2011

Anderhalve maand in Thailand

Hallo iedereen!

Dinsdag 11 oktober
Vandaag heb ik bij Sara in de klas gekeken.. Leuk om te zien hoe andere mensen lesgeven, en je leert er ook nog veel van. We gaan nu overleggen of we ergens in de klassen kunnen helpen. 's Middags weer geholpen bij de artles. Verder hebben we die dag niet zo veel meer gedaan.

Woensdag 12 oktobter
Vanochtend heb ik geholpen in de bibliotheek met het inpakken van de boeken. De week van 24 t/m 28 oktober gaat de school verhuizen naar het nieuwe gebouw. Het is nu al een chaos op school, dus dat zal die week wat worden. De week van de verhuizing heeft de onderbouw geen les, dus gaan we helpen waar we nodig zijn. 's Middags gingen we weer mee met zwemmen. Dit keer gingen we zelf ook zwemmen, heerlijke verkoeling.

Donderdag 13 oktober
Vandaag was ik weer vrij en heb ik eigenlijk weinig bijzonders gedaan. 's Avonds hebben we met Tina geskyped. Het internaat waar we stage gaan lopen is jeugdzorg erkent, dus we kunnen er proeves gaan doen!

Vrijdag 14 oktober
Vandaag hebben we maar eens besloten om zelf op pad te gaan naar Central Plaza. Het grote overdekte winkelcentrum hier 20 minuten vandaan. We zijn op de fiets naar de markt gegaan, en wilden vanaf daar een 'song-taew' nemen. Alleen was die natuurlijk nergens te vinden. We zijn bij een bank naar binnen gegaan, om te vragen of hun een telefoon nummer voor een taxi hadden. Ik kreeg een nummer op een blaadje en ging dat nummer bellen. Gaat nog geen meter verder de telefoon, hadden ze ons niet begrepen en kregen we het telefoonnummer van de bank zelf. Zij zeiden dat we maar naar het politiebureau moesten gaan. Stappen wij daar binnen, kijken 3 mannen ons vol verbazing aan. Wij uitleggen dat we een song-taew naar het Central Plaza wilden. Ze snapten maar niet waar we heen wilden. En ondertussen vragen waar we vandaan kwamen en hoe oud we waren. Ondertussen waren ze er achter gekomen en moesten we met ze meelopen naar buiten. Gingen ze midden op de weg staan net zolang tot er een song-taew aankwam, en gingen ze die voor ons tegen houden! Best beschamend hahah.. 2 mensen gingen al voor ons staan, zodat wij konden zitten. En eindelijk waren we onderweg naar Central Plaza. Daar hebben we gewinkeld en wat gegeten en als laatst nog boodschappen gedaan. Toen weer terug met de tuk tuk naar de markt. Het was een geslaagde dag!

Zaterdag 15 oktober
Eigenlijk wilden we vandaag naar het park toe om te zonnen, maar het heeft de hele dag geregend. Niet zoveel gedaan dus.

Zondag 16 oktober
Vandaag dan toch nog naar het park geweest. We waren helemaal klaar om lekker te zonnen. Alleen was het veel te warm, en waren we binnen een half uur al weer weg haha.. 's Avonds zouden we weer naar de Internationale kerk gaan, maar door miscommunicatie hadden we geen vervoer. Volgende keer toch maar beter regelen!

Maandag 17 oktober.
Vandaag ging ik weer alleen naar stage. Leuke dag gehad:) Eerst Jin-Ho geholpen met het leren van engels. 's Middags bij de lunch kregen we ook nog een gratis ijsje. Verder heb ik vanmiddag geholpen met boeken inpakken voor de verhuizing. Leuk om te doen, maar wel heel erg warm! Vanaf vandaag is de airco op school afgesloten, dus dat worden warme dagen! Gelukkig zijn er nog de waaiers, die voor iets verkoeling zorgen.

Dit was weer een verslag van mijn week, ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Groetjes, Lisa

1 opmerking: