maandag 10 oktober 2011

Eerste maand voorbij.

Lieve mensen,

Alweer een week voorbij, dus tijd voor een nieuwe blog. Ik krijg van veel mensen de vraag of hier ook overstromingen zijn. We hebben hier al een week geen regen meer gehad, dus daar hebben we gelukkig geen last van (: Onder in het land schijnt het er aardig heftig aan toe te zijn, maar daar krijgen we niet zoveel van mee.


Even wat foto's van onderweg..








Disndag 4 oktober
Weer een dagje stage. Vannochtend heb ik bij Tracy in de klas gekeken om te zien hoe het daar aan toe gaat. Leuk om te zien hoe elke leerkracht het weer anders doet. 's Middags weer bij de artles geholpen en verder hebben we die dag niet zo heel veel bijzonders gedaan.

Woensdag 5 oktober
En weer vroeg eruit voor een dagje stage. Alles word nu een beetje gewoon hier dus heb eigenlijk verder weinig te vertellen over deze dag.

Donderdag 6 oktober
Mijn vrije dag.. Heerlijk uitgeslapen en de was weggebracht. Daarna heb ik de hele kamer maar een schoongemaakt, dat was wel nodig. Verder hebben we ook deze dag niet veel bijzonders meer gedaan.
Ohja, vandaag is het een maand geleden dat we op het vliegtuig zijn gestapt!

Vrijdag 7 oktober.
Vandaag waren Anne Marije en ik allebei weer vrij. Eerst lekker uitgeslapen en de rest van de dag weinig gedaan. Nog even op de fiets naar de markt geweest, omdat je toch even buiten wil zijn. Zoals ik al zei word het hier allemaal steeds normaler en beginnen we het ook moeilijker te vinden. Het nieuwe is er nu een beetje af, en we vervelen ons soms wel. Het is lastig omdat we niet ver weg kunnen, dan zijn we altijd weer afhankelijk van anderen. We hopen dat daar nog wat verandering ik komt.

Zaterdag 8 oktober
Vandaag stond er weer een leuk en druk dagje op het programma. We gingen met wat mensen van school naar de Golden Triangle. Dat is een drielanden punt van Thailand, Laos en Myanmar. Om 9 uur hadden we afgesproken bij een coffeeshop vlakbij ons. Er gingen 10 mensen mee en we waren met 2 auto's. Eerst hebben we een tussenstop gemaakt in Chiang Sean. Daar stond een ruïne van een eeuwen oude tempel. Even wat foto's gemaakt en toen snel weer door. Iets voor de middag kwamen we aan bij de Golden Triangle. Daar hebben we een boottocht gemaakt. Eerst zijn we een stukje door Myranmar gevaren en toen terug en gingen we aan land in Laos. Meteen kwamen er allemaal kinderen op ons af van een jaar of 6 die vroegen om geld. Echt heel zielig en moeilijk om ze voorbij te lopen. Er waren wat kraampjes met tassen enzo. Wij wouden graag een spel kaarten kopen, kwamen we erachter dat dat illigaal is in Thailand. Wij hadden in Thailand ook al nergens kaartspellen gezien. Het is illigaal omdat ze anders bang zijn dat er veel spelletjes worden gedaan met geld. Toch hebben we maar een pak kaarten gekocht, want in ons huisje kon het geen kwaad zeiden ze. Nog even een kaart op de post gedaan vanaf Laos, super leuk allemaal :) Daarna weer terug met de boot naar Thailand. Even wat gegeten en toen moesten we alweer verder. We gingen naar Mae Sai, daar staat de villa waar de moeder van de koning heeft gewoond. De konign en zijn vrouw worden hier heel erg aanbeden. Overal staan foto's van de koning of zijn vrouw en beelden hebben ze ook. Er is zelfs een gele vlag voor de koning en een blauwe voor zijn vrouw. Die zie je hier ook bij bijna elk huis wel hangen. Maargoed terug naar de villa. De villa stond helemaal boven op een berg. Eindelijk boven aangekomen bleek dat de villa zelf dicht was, jammer! Maar er was ook een museum over de koning en zijn familie en er was een hele mooie tuin. Het museum vonden we niet heel erg boeiend, maar de tuinen waren echt wel heel erg mooi! Daar hebben we anderhalf uur rondgelopen en toen gingen we weer in de auto naar Chiang Rai. Daar aangekomen gingen we naar de kapper, want Anne Marije had heel veel dode punten in haar haar. Ze was heel zenuwachtig, maar het resultaat was goed. Daarna lekker naar ons huisje en een rustige avond gehad.

Zondag 9 oktober
Om half 9 eruit, want we gingen naar de huisgemeente toe. Vandaag was het niet bij iemand thuis, maar in een heel mooi park vlakbij ons huisje. Eerst wat liedjes gezongen en toen apart in groepjes om over wat Bijbelstukken te praten. Het park is echt heel dicht bij ons huis, dus als we ons weer vervelen kunnen we daar mooi even heenfietsen:) Toen naar huis en de rest van de dag met familie en vrienden skypen.

Dit is het park achter ons huisje en in dat huisje hadden we de kerkdienst..







Maandag 10 oktober
Vandaag had ik weer stage. Er is niet echt wat bijzonders gebeurt vandaag, dus laat ik het hier maar weer bij..

Leuke en grappige weetjes:
- We wonen eigenlijk niet in Chiang Rai, maar in Baan Du. Dat is een klein plaatsje boven Chiang Rai.
- Hier in Thailand doen mensen bijna altijd hun schoenen uit als ze ergens naar binnen gaan. Op school moet je dus voordat je een lokaal ingaat je schoenen uitdoen. Ook bij mensen thuis, en soms zelfs in winkels!
- Mouse en haarlak voor je haar kan je hier bijne nergens krijgen. Bijna alle Thaise mensen hebben namelijk steil haar, dus hebben ze dat niet nodig. Maar ik heb gelukkig en winkeltje gevonden waar ze het verkopen.
- Fietsen hoef je hier niet op slot te zetten. Zaterdag waren we dus een dag weggeweest en hadden we de fietsen bij de markt neergezet zonder slot erop. Na een lange dag te zijn weggeweest stonden ze er nog steeds. Kan je je in Nederland niet voorstellen..

In het begin is het een beetje raar gegaan met me blog, waardoor een blog nu helemaal onderaan de pagina staat, vergeet deze niet te lezen.. :)

With love, Lisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten