dinsdag 15 november 2011

We zitten op de helft!

Hi everyone,

Dinsdag 8 november
Vandaag weer een dagje stage gehad, en 's middags thuisgekomen doet mijn licht het gelukkig weer!
Verder een rustige dag gehad..

Woensdag 9 november
Rustige dag stage gehad. 's Avonds zat de tucan natuurlijk weer in onze keuken. De buurman heeft geprobeerd met stenen hem dood te gooien, wat helaas mislukte. Wel was zijn staart eraf gegaan, die daarna nog op de grond lag te spartelen, wat een vies gezicht. De tucan is waarschijnlijk wel geschrokken, want we hebben hem niet meer gezien! Later die avond deed ik mijn hordeur open, springt er opeens een kikker naar binnen. Na enkele pogingen hem toch gevangen en buiten weer vrij gelaten.


Donderdag 10 november
Vandaag was het weer mijn vrije dag. Na schooltijd zouden we naar het watergodenfestival gaan. Tracy en Anne Marije hebben mijn opgehaald. Toen we de bocht naar school wilden nemen, kwam Tracy erachter dat de remmen het niet meer deden. Iets doorgereden, en via de handrem aan de kant van de super high way tot stilstand gekomen. Wat was dat schrikken zeg! Gelukkig bleef iedereen ongedeerd. Waren we net een beetje bij gekomen, glijd er voor onze neus een scooter over de weg. Ze hadden net water over de weg gestrooid waardoor het glad was. Gelukkig waren de meiden ook ongedeerd. Maarja, daar stonden we dan, met 7 mensen en maar 1 auto. Gelukkig is dat hier in Thailand geen probleem. Gewoon 3 mensen voorin, en 4 op de achterbank. Bij Sandy's huis kwam er nog een echtpaar, en hebben we gezellig met zijn allen gegeten. Toen op weg naar het meer. Er was allemaal vuurwerk, wenslampionen in de lucht, en bloemstukken met kaarsjes op het water. Echt super mooi! En wat waren er veel mensen.. Zelf nog een wenslampion de lucht in gedaan, en toen weer naar huis. Een onvergetelijke avond :)

Vrijdag 11 november
Vandaag even boodschappen wezen doen in Chiang Mai, en verder een relax dagje gehad.

Zaterdag 12 november
Vroeg eruit, want vandaag gaan we beginnen op het internaat. We gaan een dans met de kleinere meiden doen, en drama met de oudere meiden. Eerst maar een kennismakingsdagje. Echt super leuk gehad, alleen waren de meiden wel heel erg verlegen! 's Avonds uit eten geweest met de buren, en daarna naar de worshipavond op school. Een hele indrukwekkende en mooie avond, die me echt aan het denken heeft gezet..

Zondag 13 november
Geskyped met de mensen thuis, en verder een lekker rustig dagje gehad.

Maandag 14 november
Dagje stage gehad, en verder weinig gedaan.

Dinsdag 15 november
Weer een dagje stage gehad, en verder lekker rustig aan doen..

Leuke weetjes:
- De tucan heet in het nederlands gekko, zoek maar eens op op Google. Hij heeft geen tanden, wat een hele opluchting is!
- Parkeren in Thailand op een parkeerplaats is ook een aparte bedoeling. We reden een parkeerplaats op, en ik zag allemaal auto's achter en naast elkaar staan. Dus ik vroeg, hoe krijgen ze die auto's er nu uit. Blijkt dat je je handrem niet op de auto moet doen, waardoor ze je auto voor of achteruit kunnen duwen. Zo kunnen andere auto's er dus toch uitkomen.  Zouden ze op meer plekken moeten doen, scheeld een hoop parkeerruimte.

Dit was het weer voor deze week, foto's volgen snel op Facebook.

Liefs Lisa

2 opmerkingen: