maandag 7 november 2011

2 maanden in Thailand!

Lieve trouwe lezers,

Hier zit ik dan, in mijn huisje, in het donker.. Mijn licht heeft het aan het begin van de avond begeven, en het is morgen pas op te lossen. Welkom in Thailand zeggen ze dan.

Woensdag 2 november
Midden in de nacht werd ik wakker met een minder fijn gevoel. Ik was erg misselijk. Eventjes rustig gelegen, maar als snel me bed uit, rennend naar de wc, om over te geven. Daarna gelukkig wel snel weer in slaap gevallen. Toen mijn wekker ging heb ik maar besloten om thuis te blijven. Heb een zeer rustige dag gehad, en veel geslapen.

Donderdag 3 november
Nog steeds ziek in mijn bed liggend. 's Ochtend geprobeerd wat te eten, wat er met dezelfde gang ook weer uitging. 's Avonds ging het eten wel weer beter. Alleen hadden we bezoek. En wel van een tucan (geen idee hoe je het schrijft). Dat is een soort salamanderachtige reptiel. Vaak kan je deze herkennen aan stippen of strepen op de huid. Alleen, als deze tucan je bijt, zetten ze hun kaken op slot, en kom je niet gemakkelijk meer los. Geen fijn idee dus. Gelukkig zijn deze beestjes naar zeggen banger voor ons dan wij voor hun, dus moeten we daar maar op vertrouwen en gewoon rustig blijven. De hele dag al geen internet gehad. We hebben wel eens vaker overdag geen internet, maar dan aan het eind van de middag wel weer. 's Avonds later nog steeds geen internet..

Vrijdag 4 november
Lekker uitgeslapen, gelukkig voel ik me al aardig beter:) En natuurlijk meteen kijken of er alweer internet is.. Maar nee hoor :o Toen zijn we maar even bezig geweest voor school, en 's middags op de fiets naar het postkantoor. Terug gekomen zijn we verderop naar een internetcafe geweest. Wat is het tegenwoordig zonder internet he;) 1 uur internetten voor omgerekend 0,36 eurocent, dat is toch niks...

Zaterdag 5 november
Vroeg eruit want er stond weer een drukke dag voor ons. Eerst zouden we de grens over gaan om ons visum te verlengen, en daarna naar een geitenboerderij van mensen van de school. Mandy, Tina, Sandy, Anne Marije en ik gingen mee. Na ongeveer een uur te hebben gereden kwamen we aan in Mae Sai, bij de grens van Thailand en Myanmar aan. Onze paspoorten afgegeven en foto's laten maken voor het tijdelijke paspoort voor het half uurtje dat we in Myanmar waren. En wat was ik blij, dat we er maar even hoefden te zijn. Omdat we moesten wachten gingen we even op een markt kijken. Er kwamen al meteen 6 mensen op je af met allemaal spullen of je dat wou kopen. En als je nee zegt lopen ze gewoon achter je aan, of trekken je aan je arm. Mensen die naar ons toe kwamen met drugs en pornofilms, gewoon te erg. Ik was blij dat we weer terug gingen. Maar ook een hele ervaring om mee te maken! Nog even in Thailand wat souveniertjes gekocht, en toen op weg naar de geiten boerderij. Mensen van de school leiden daar jonge mensen op, die pastoor willen worden. Ze begeleiden hen met het leren over God, en leren hoe ze een boerderij moeten onderhouden, zodat ze kunnen leven. Interessant om te zien hoe ze dat doen. In Baan Du nog even wat gegeten met andere collega's van de school, heel gezellig:). Daarna lekker rustig avondje thuis gehad. En we hadden weer internet!

Zondag 6 november
Eind van de middag naar de engels evangelische kerk geweest en daar gegeten. Iedereen neemt wat te eten mee, zodat er genoeg voor iedereen is. Verder deze dag niet zoveel gedaan.

Maandag 7 november
Vandaag weer een dagje stage gehad. Lekker druk bezig geweest. Vanavond hebben een ook 2 vallen voor de tucan neergezet, ik hoop dat hij word gevangen!

Deze maand is een soort feestmaand in Thailand. Elke avond hoor je harde knallen er word er vuurwerk afgeschoten. Ook kwam er zaterdag een optocht langs ons huis, met allemaal versierde soort bomen met geld erin.







Veel liefs vanuit (het nu wel erg donkere, haha) Thailand!

1 opmerking:

  1. Elke dinsdag lezen het nieuws en bekijken we de foto 's Het leek deze keer wel koningingnedag
    opa en oma

    BeantwoordenVerwijderen